Kremasta, bogata i jednostavno savršena: Milka torta savršena za svaku priliku

Niko joj ne može odoljeti/Ilustracija

Niko joj ne može odoljeti/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ova Milka torta je prava čarolija za sve ljubitelje čokolade. Kombinacija hrskavih kora od lješnjaka i bogatih kremastih filova od bijele i tamne čokolade čini je savršenom poslasticom za svaku svečanost.

Kremasta, izdašna i sočna, ova torta će osvojiti srca svih generacija – od djece do odraslih, i svakom slavlju dati poseban šarm.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za kore:

  • 18 kašika mljevenih lješnjaka
  • 18 bjelanaca
  • 18 kašika mljevenog keksa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 18 kašika šećera

Za fil:

  • 300 g margarina
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 20 kašika šećera
  • 25 žumanaca
  • 6 kašika gustina
  • 1,2 l mlijeka
  • 175 g maslaca
  • 150 g bijele čokolade
  • 150 g crne čokolade sa lješnjakom
  • 2 kesice šlaga

Za ukrašavanje:

  • 250 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrijte na 150 stepeni.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U jednoj posudi umutite bjelanca, šećer, mljevene lješnjake, mljeveni keks i prašak za pecivo u homogenu smjesu. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite kore oko 40 minuta. Ponovite postupak još dva puta kako biste dobili ukupno 3 kore.

Za fil, umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mlijeka. Zakuhajte ostatak mlijeka, pa dodajte smjesu od žumanaca i nastavite da kuvate dok se fil ne zgusne.

Margarin i maslac umutite i dodajte u prohlađeni fil. Podijelite fil na dva dijela. Jednom dijelu dodajte rendanu tamnu čokoladu i umućen šlag, a drugom dijelu rendanu bijelu čokoladu i umućen šlag, piše Trpeza.

Redajte tortu: kora – tamni fil – svijetli fil – kora – tamni i svijetli fil.

Dekorišite šlagom po želji.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Uživajte!