Korpice u mliječnoj čokoladi
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Možete koristiti silikonski kalup. Za podlogu je potrebno sjediniti keks, maslac i mlijeko i utisnuti na dno svakog kalupa. Potom na sredini svakog kolačića utisnite udubljenje i dodajte džem od malina. Za ganaš slatku pavlaku ugrijte do vrenja i prelijte preko mliječne čokolade koju ste isjeckali na kockice. Sačekajte minutu, umiješajte i fil je spreman. Kada se malo prohladi, prelijte preko kolača i korpice su spremne za hlađenje.
Savjet:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Čokolada koja sadrži 54 do 60 posto kakaa idealna je u svim receptima za kolače i brojne druge slastice u kojima nije naznačeno koliko tačno kakaa treba sadržavati čokolada. Nezaslađena, gorka crna čokolada ne sadrži šećer, dodatne okuse i masti.