Kolači Brioche

Priprema:
U zdjelicu stavimo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, prelijemo toplim mlijekom i stavimo na toplo da se diže. Brašno stavimo u posudu, dodamo mu pjenicu i omekšali maslac, ulijemo jaja, posolimo, naribamo malo limunove korice i sastojke izradimo u tijesto, a kalupe za brioše premažemo maslacem.
Sada od tijesta odrežemo komad i na radnoj površini, između dlanova napravimo kuglu koju stavljamo u kalup za brioše. Zatim u sredini tijesta koje je u kalupu, napravimo rupu i rub tijesta premažemo s malo vode.
Sada od preostalog tijesta napravimo manju kuglicu i položimo je na rupu u tijestu koje je u kalupu. Pripremljene brioše pokrijemo i ostavimo još 30 minuta da se dižu. Pečemo ih na 200 stepeni. Nakon 25-30 minuta brioše izvadimo iz pećnice, ohladimo i poslužimo.