Kolači Brioche

kolači brioche/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 15 g svježeg kvasca za kolače

• 30 ml mlijeka, toplog

• 400 g oštrog brašna

• 1/2 kašičice soli

• 6 jaja

• 180 g maslaca, omekšali

Priprema:

U zdjelicu stavimo svježi kvasac, dodamo mu malo šećera, prelijemo toplim mlijekom i stavimo na toplo da se diže. Brašno stavimo u posudu, dodamo mu pjenicu i omekšali maslac, ulijemo jaja, posolimo, naribamo malo limunove korice i sastojke izradimo u tijesto, a kalupe za brioše premažemo maslacem.

Sada od tijesta odrežemo komad i na radnoj površini, između dlanova napravimo kuglu koju stavljamo u kalup za brioše. Zatim u sredini tijesta koje je u kalupu, napravimo rupu i rub tijesta premažemo s malo vode.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sada od preostalog tijesta napravimo manju kuglicu i položimo je na rupu u tijestu koje je u kalupu. Pripremljene brioše pokrijemo i ostavimo još 30 minuta da se dižu. Pečemo ih na 200 stepeni. Nakon 25-30 minuta brioše izvadimo iz pećnice, ohladimo i poslužimo.