Kolač sočan kao duša i sprema se začas

Ukusna poslastica
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Ukoliko ste ljubitelj sočnih, mekanih kolača koji se tope u ustima, donosimo vam odličan recept za koji vam je potrebno malo vremena i minimalna količina sastojaka.
Umutite bjelanca dodajući šećer, a zatim žumanca, griz, kakao, mlijeko i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Dobijenu smjesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrijanoj rerni, dok se strane ne odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.
Zagrijte mlijeko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer i kada je kolač pečen, prelijte ga toplim mlijekom dok je još topao. Kada se ohladi, poslužite uz malo šlaga, slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanilije.
I to je to. Uživajte u ovom preukusnom slatkišu. Prijatno!