Kolač sočan kao duša i sprema se začas

mokri kolac/
Ukusna poslastica
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastoci:

• tri jajeta, 5 kašika šećera

• dvije kašike griza, dvije kašike

kakaa

• 450 militara mlijeka

• 6 kašika brašna

• prašak za pecivo

• vanilin šećer

• jedna kesica šlaga

Priprema:

Ukoliko ste ljubitelj sočnih, mekanih kolača koji se tope u ustima, donosimo vam odličan recept za koji vam je potrebno malo vremena i minimalna količina sastojaka.

Umutite bjelanca dodajući šećer, a zatim žumanca, griz, kakao, mlijeko i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Dobijenu smjesu sipajte u nauljen pleh i ispecite u prethodno zagrijanoj rerni, dok se strane ne odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.

Zagrijte mlijeko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer i kada je kolač pečen, prelijte ga toplim mlijekom dok je još topao. Kada se ohladi, poslužite uz malo šlaga, slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanilije.

I to je to. Uživajte u ovom preukusnom slatkišu. Prijatno!