Kolač od pudinga i keksa

kolači keks puding/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 500 g petit beurre keksa

• 1 l mlijeka (za puding)

• 2 dl mlijeka (za namakanje keksa)

• 15 dg maslaca

• 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji)

• 1 dl slatkog vrhnja

• 100 g tamne čokolade

Priprema

Puding skuhajte prema uputama na pakovanju. Kada se ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature. Odaberite pleh u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u pleh dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko kašika kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kuhačom ili špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savjet: Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kafe i ruma.