Kolač od keksa i bijele čokolade

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Započnite potapanjem biskvita u vodu, a zatim nastavite da ga stavljate u kalup. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i dodajte mascarpone sir. Pomiješajte sve sastojke, a zatim smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
U jednu porciju ubacite nutelu i otopljenu bijelu čokoladu i dobro promiješajte sastojke. Na sloj keksa sipajte polovinu bijelog fila, zatim red keksa, a zatim polovinu čokoladnog fila. Nastavite ovaj obrazac dok se ne iskoriste svi sastojci, pazeći da se završni sloj sastoji od čokoladnog fila.
Po vrhu narendajte čokoladu i stavite desert u frižider na 2 sata. Savjet: Bijela čokolada sadrži najveći postotak čvrste tvari mlijeka, obično 30 posto, katkad i nešto više.