Kocke s mascarponeom

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa lijepo sjedini, izlijte je u podmazan pleh obložen pek-papirom i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Gotovu koru prohladite, odsijecite krajeve, pa odsječene dijelove kratko izblendajte. U maskarpone sobne temperature dodajte šećer u prahu, dobro umutite i umiješajte rendanu čokoladu. Umutite kesicu šlaga, pa sa nekoliko kašika premažite koru i preko kore poredajte cijele banane.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ostatak šlaga sjedinite sa maskarponeom i premažite preko banana. Lijepo poravnajte fil od sira i pospite mrvicama koje ste napravili odsijecanjem kore. Savjet: Mascarpone je kremaste teksture, prisutan je u umacima ili desertima poput tiramisua.