Kocke s mascarponeom

kocke marskapone/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za koru:

• 200 g šećera

• 2 jaja

• 200 g brašna

• 3 kašike kakaa

• 2 kašičice praška za pecivo

Za preliv:

• 100 g rendane čokolade

• 300 g maskarpone sira

• kesica šlaga

• 100 g šećera u prahu

• 4 banane

Priprema

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa lijepo sjedini, izlijte je u podmazan pleh obložen pek-papirom i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Gotovu koru prohladite, odsijecite krajeve, pa odsječene dijelove kratko izblendajte. U maskarpone sobne temperature dodajte šećer u prahu, dobro umutite i umiješajte rendanu čokoladu. Umutite kesicu šlaga, pa sa nekoliko kašika premažite koru i preko kore poredajte cijele banane.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ostatak šlaga sjedinite sa maskarponeom i premažite preko banana. Lijepo poravnajte fil od sira i pospite mrvicama koje ste napravili odsijecanjem kore. Savjet: Mascarpone je kremaste teksture, prisutan je u umacima ili desertima poput tiramisua.