Knedle za supu vam se uvijek raspadnu? Ovaj tajni sastojak ih čini savršeno mekanim
Bit će kao nanine/YouTube/Screenshot
Knedle za supu su nezaobilazan dio tradicionalnog porodičnog ručka, ali često se dogodi da ispadnu tvrde, gnjecave ili se raspadnu u supi. Ako vam je ovo poznato, vjerovatno pravite jednu od najčešćih grešaka – ne dodajete tajni sastojak koji ih čini laganim i savršeno oblikovanim.
Tajna savršenih knedli za supu je u prašku za pecivo. Ovaj dodatak ne samo da ubrzava pripremu (nema čekanja da smjesa odstoji), već knedlama daje mekoću i vazdušastu teksturu, pa će supa biti ukusnija.
Savjeti za uspješne knedle koje se ne raspadaju:
Dodajte prašak za pecivo: pola kašičice na jednu mjeru smjese je dovoljno
Kašičicu zagrijte u supi prije uzimanja smjese: tako se smjesa neće lijepiti
Ne pretjerujte s količinom smjese: pola kafene kašičice po knedli je idealno
Oblikujte knedle uz ivicu činije za ljepši, pravilniji izgled
Spuštajte knedle u ključalu supu, dok je još na šporetu, nikada u hladnu!
Recept za knedle za supu (za 4 osobe)
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica ulja
- 5 kašika griza
- ½ kašičice praška za pecivo
Priprema:
Umutite bjelance viljuškom u čvrst snijeg. Dodajte žumance, pa potom so i ulje. Umiješajte griz postepeno, kašiku po kašiku. Na kraju dodajte prašak za pecivo i sjedinite. Kašičicom vadite smjesu i pažljivo spuštajte u ključalu supu. Kuvajte 10–15 minuta dok ne isplivaju na površinu, piše Najžena.
Prijatno!