Knedle za supu vam se uvijek raspadnu? Ovaj tajni sastojak ih čini savršeno mekanim

Bit će kao nanine/You Tube/ Screenshot

Bit će kao nanine/YouTube/Screenshot

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Knedle za supu su nezaobilazan dio tradicionalnog porodičnog ručka, ali često se dogodi da ispadnu tvrde, gnjecave ili se raspadnu u supi. Ako vam je ovo poznato, vjerovatno pravite jednu od najčešćih grešaka – ne dodajete tajni sastojak koji ih čini laganim i savršeno oblikovanim.

Tajna savršenih knedli za supu je u prašku za pecivo. Ovaj dodatak ne samo da ubrzava pripremu (nema čekanja da smjesa odstoji), već knedlama daje mekoću i vazdušastu teksturu, pa će supa biti ukusnija.

Savjeti za uspješne knedle koje se ne raspadaju:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Dodajte prašak za pecivo: pola kašičice na jednu mjeru smjese je dovoljno

Kašičicu zagrijte u supi prije uzimanja smjese: tako se smjesa neće lijepiti

Ne pretjerujte s količinom smjese: pola kafene kašičice po knedli je idealno

Oblikujte knedle uz ivicu činije za ljepši, pravilniji izgled

Spuštajte knedle u ključalu supu, dok je još na šporetu, nikada u hladnu!

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Recept za knedle za supu (za 4 osobe)

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica ulja
  • 5 kašika griza
  • ½ kašičice praška za pecivo

Priprema:

Umutite bjelance viljuškom u čvrst snijeg. Dodajte žumance, pa potom so i ulje. Umiješajte griz postepeno, kašiku po kašiku. Na kraju dodajte prašak za pecivo i sjedinite. Kašičicom vadite smjesu i pažljivo spuštajte u ključalu supu. Kuvajte 10–15 minuta dok ne isplivaju na površinu, piše Najžena.

Prijatno!

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja