Kako spremiti mileram-kocke? Sjajne su za svaki dan, ali i posebne prilike

Mileram-kocke, kolač//
Foto: Slatkopedija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

Za tijesto:

• 100 g maslaca

• 100 g šećera

• jaje

• prašak za pecivo

• 250 g glatkog brašna

Za kremu:

• 500 ml mlijeka

• 250 g šećera

• 2 pudinga od vanilije

• 900 g milerama

Za završni sloj:

• 7 listića želatine

• 750 g zamrznutog šumskog voća

• 5 kašika šećera

Priprema:

Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom. Dodajte jaje, izmiksajte te dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Izradite tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider (30 minuta).

Puding pripremite po uputama na vrećici. Kad se malo ohladi, dodajte mileram i dobro izmiksajte da se sastojci sjedine.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Tijesto stavite na radnu ploču, dodajte mu šaku brašna i promijesite. Razvaljajte i ubacite u kalup. Izlijte mileram kremu i pecite na 170° 45 minuta. Pustite da se potpuno ohladi.

Želatinu namočite u vodi. Šumskom voću dodajte šećer, prelijte s 150 ml vode i kuhajte. Usitnite štapnim mikserom. Želatinu zagrijte i dodajte u šumsko voće. Prelijte preko kolača. Ohladite u frižideru, piše Slatkopedija.