Junetina s vrganjima u crnom vinu

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Luk nasjeckamo, bijeli luk protisnemo, a mrkvu naribamo na fini ribež.
U zdjelicu stavimo sušene vrganje, prelijemo ih vodom i ostavimo da se moče. U ugrijanom loncu rastopimo maslac, ulijemo 1-2 kašike maslinovog ulja, odreske posolimo, uvaljamo u brašno. Pržimo ih na ugrijanoj masnoći sa svake strane 4 minute.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Zatim odreske izvadimo na stranu, na toplo, a na masnoću dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, posolimo i miješajući pržimo dok povrće omekša. Nakon 2-3 minute prženja vratimo odreske, ulijemo crno vino i kuhamo 5-6 minuta. Potom stavimo povrtni dodatak jelima, bijeli luk, suhe šljive, vrganje, napola poklopimo i kuhamo 70-ak minuta.