Jeste li probali uštipke od bijelog mesa? Brzi zalogaji koji se tope u ustima

Ukus koji pomjera granice svakog tanjira/Ilustracija
Ovi uštipci od bijelog mesa pravi su mali gurmanski zalogaji koji se brzo spremaju i još brže smažu. Kombinacija sočnog bijelog mesa i topljenog kačkavalja daje im bogat i pun ukus, dok hrskava korica dodatno oduševljava nepca.
Idealni su kao lagani ručak, večera ili ukusna užina koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u savršenom spoju okusa.
Sastojci:
- 250 g kuhanog bijelog mesa
- 100 g punomasnog kačkavalja
- 2 jaja
- 2 kašike prezle
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica soli
Priprema:
Isjeckajte bijelo meso na sitne komadiće, pa dodajte narendani kačkavalj. Zatim dodajte so, prezlu, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Sve dobro izmiješajte viljuškom da dobijete ujednačenu smjesu. Kašikom vadite uštipke i oblikujte ih na dlanu posutom prezlama, pa ih slažite na tanjir. U tavi zagrijte ulje i pržite uštipke na jačoj vatri oko 10 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, piše Trpeza.
Uživajte!