Jeste li probali uštipke od bijelog mesa? Brzi zalogaji koji se tope u ustima

Ukus koji pomjera granice svakog tanjira/Ilustracija

Ukus koji pomjera granice svakog tanjira/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ovi uštipci od bijelog mesa pravi su mali gurmanski zalogaji koji se brzo spremaju i još brže smažu. Kombinacija sočnog bijelog mesa i topljenog kačkavalja daje im bogat i pun ukus, dok hrskava korica dodatno oduševljava nepca.

Idealni su kao lagani ručak, večera ili ukusna užina koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u savršenom spoju okusa.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 250 g kuhanog bijelog mesa
  • 100 g punomasnog kačkavalja
  • 2 jaja
  • 2 kašike prezle
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Isjeckajte bijelo meso na sitne komadiće, pa dodajte narendani kačkavalj. Zatim dodajte so, prezlu, brašno, jaja i kiselu pavlaku. Sve dobro izmiješajte viljuškom da dobijete ujednačenu smjesu. Kašikom vadite uštipke i oblikujte ih na dlanu posutom prezlama, pa ih slažite na tanjir. U tavi zagrijte ulje i pržite uštipke na jačoj vatri oko 10 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi, piše Trpeza.

Uživajte!