Jeste li probali slatki grijeh? Donosimo recept za super ukusni kolač bez pečenja

slatki grijeh, kolac/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Brz, lak i jednostavan kolač, bez kuhanja i pečenja, idealan za sve prilike.

Sastojci:

• pakovanje od 300 grama petit keksa

• 200 grama čokolade

• 6 kašika ulja

• 500 mililitara mlijeka

• dvije kesice pudinga od vanile koji se ne kuha

• 200 grama kisele pavlake

• 200 grama slatke pavlake

Priprema:

Čokoladu otopiti sa uljem i mlijekom na pari. Obavezno je mlijeko. Ako je veći procenat kakaa u čokoladi, slobodno dodajte još dvije kašike mlijeka, jer kada se kolač stegne, čokolada mora da ostane mekana kako bi se kolač lako sjekao.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ostaviti čokoladu da se hladi dok umutimo ostale sastojke. Umutiti puding sa mlijekom, dodati pavlaku pa umutiti i na kraju dodati slatku pavlaku pa sve dobro izraditi mikserom.

Keks podijeliti na tri dijela pa prvi dio poslagati u pleh 30×20 cm ili u kalup. Preko keksa staviti četvrtinu fila od pudinga, poravnati pa staviti pola mjere čokolade, pa i nju poravnati. Staviti u frižider ili kratko u zamrzivač da se čokolada stegne. Na čokoladu staviti opet četvrtinu fila i ponoviti postupak.