Jednostavan i kremast: Donosimo recept za pripremu savršenog Monte kolača

Monte kolač
Priprema
Pripremite bijelu kremu. U manjoj posudi pomiješajte 200 ml mlijeka, želatin i šećer. U ostatak uzavrelog mlijeka polako uljevajte pripremljenu smjesu, neprestano miješajući.
Kuhajte dok se ne zgusne, a zatim maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte maslac i dobro izmiksajte.
Pripremite tamnu kremu. U loncu zagrijavajte slatko vrhnje i dodajte čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se potpuno ne otopi, ali pazite da ne zavri.
Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. U dublji lim složite red keksa, prethodno ih kratko umočite u mlijeko. Preko keksa ravnomjerno rasporedite bijelu, a potom crnu kremu. Kolač stavite u frižider preko noći.