Jednom kad probate, pravićete je svaki dan: Mini-pizza iz tave koja se pravi za 10 minuta

Svi će je obožavati/Ilustracija

Svi će je obožavati/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako volite pizzu, ali nemate vremena za dugotrajno pečenje – ovaj recept za mini pizzu iz tave pravo je rješenje.

Gotova je za samo 10 minuta, a okusom i izgledom nimalo ne zaostaje za klasičnom pizzom iz rerne. Idealna je za brz doručak, užinu ili kasni vikend obrok.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 1 tortilja ili somun/pita hljeb
  • 2–3 kašike paradajz sosa
  • 50 g rendanog sira po izboru (mozzarella, gauda, čedar...)
  • Omiljeni dodaci: šunka, gljive, paprika, masline, rukola…
  • Malo origana ili začina po želji

Priprema:

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i stavite tortilju ili pita hljeb. Preko hljeba ravnomjerno rasporedite paradajz sos, pazeći da prekrije cijelu površinu, a zatim pospite rendanim sirom. Dodajte omiljene sastojke – šunku, gljive, papriku, masline ili rukolu – i rasporedite ih tako da se lijepo zapeku. Poklopite tavu i pecite 5–7 minuta, dok se sir ne otopi, a tortilja ne postane hrskava i zlatno-smeđa. Za dodatnu aromu i svježinu, pred posluživanje pospite malo origana ili svježe rukole. Tako dobijate brzu, jednostavnu i izuzetno ukusnu mini pizzu, spremnu za samo nekoliko minuta!

Dodatni savjeti:

Hrskava podloga: Za dodatnu hrskavost, prije nego što dodate nadjev, tortilju lagano prepecite 1 minut u tavi bez sastojaka.

Raznovrsni ukusi: Isprobajte i druge kombinacije – npr. feta sir + špinat ili pileća prsa + kukuruz – priprema je brza, a ukus bogat.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Serviranje: Mini pizze su odlične uz jogurt sos, pesto umak, pa čak i ljutu papriku ako volite pikantno, piše Superžena.