Jede vam se nešto slatko? Ovaj brzi kolač ne traži ništa osim osnovnih sastojaka

Kolač Brzi Gonzales//

Gotov za pola sata/ChatGPT

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite brzinski recept za kolač koji će vas vratiti u djetinjstvo, na pravom ste mjestu. Ovaj mekan, sočan i mirisan kolač s čokoladno-mliječnim preljevom odličan je izbor kad nemate baš puno vremena.

Sve što vam treba već vjerojatno imate - jaja, brašno, mlijeko i malo kakaa - a rezultat je desert koji će nestati brže nego što se ohladi, a možda ćete ga prepoznati po zanimljivom imenu - Brzi Gonzales.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 1 vrećica vanilinog šećera
  • 150 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 15 kašika glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo

Za preljev:

  • 20 kašika mlijeka (može čokoladno ili pak voda po originalnom receptu)
  • 10 kašika šećera
  • 1 vrećica vanilinog šećera
  • 125 g maslaca ili margarina
  • 2-3 kašike kakaa u prahu

Priprema:

U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu svijetla i kremasta. Dodaj ulje, mlijeko, prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kalup premažite maslacem i pospite brašnom, pa u njega ulijte pripremljeno tijesto. Pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista.

Dok se kolač peče, u loncu zagrijte sve sastojke za preljev, uz stalno miješanje, dok se maslac ne otopi i sve poveže u glatku smjesu.

Pečeni kolač odmah narežite na kocke i, dok je još vruć, prelijte preljev tako da prodre između kockica. Pustite da se potpuno ohladi, a zatim po želji pospite kokosom, piše Zadovoljna.hr.