Jaja se više neće lijepiti za tavu uz jedan neuobičajeni sastojak kojeg sigurno imate

jaje na oko/
Tajna savršenog prženog jajeta – jedan jednostavan sastojak koji sprječava lijepljenje.
Koliko vam se puta dogodilo da se jaje zalijepi za tavu i pokvari doručak? Srećom, postoji jednostavan trik koji rješava ovaj problem i dodatno poboljšava okus i teksturu jaja, piše Krstarica.
Nije potrebno koristiti skupe sastojke ili komplicirane tehnike – sve što vam treba vjerojatno već imate u kuhinji, a to je pšenično brašno. Ovaj jednostavan dodatak ne samo da sprječava lijepljenje, već daje jajetu zlatnu, hrskavu koricu koju mnogi obožavaju.
Tajna savršenog prženog jajeta – jedan jednostavan sastojak koji sprječava lijepljenje.
Oglas
Koliko vam se puta dogodilo da se jaje zalijepi za tavu i pokvari doručak? Srećom, postoji jednostavan trik koji rješava ovaj problem i dodatno poboljšava okus i teksturu jaja, piše Krstarica.
Nije potrebno koristiti skupe sastojke ili komplicirane tehnike – sve što vam treba vjerojatno već imate u kuhinji, a to je pšenično brašno. Ovaj jednostavan dodatak ne samo da sprječava lijepljenje, već daje jajetu zlatnu, hrskavu koricu koju mnogi obožavaju.
Kajgana vam ne ispada kako treba? Jedna mala greška pretvara ovo jelo u totalni promašaj
Lifestyle|
28. kol.
Tri vrhunska kuhara otkrila kako da vam prženo jaje ima najbolji okus – jedna namirnica je ključna
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri.
Dodajte malo ulja ili maslaca.
Pospite tanak sloj pšeničnog brašna po zagrijanoj površini.
Ravnomjerno rasporedite brašno po tavi.
Razbijte jaje i ispecite ga kao i obično.
Rezultat je jaje koje se lako odvaja od površine tave, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom. Ovaj mali trik čini pripremu jaja jednostavnom i ugodnom, tako da pšenično brašno može napraviti veliku razliku.
Konačno dobijete i čistu tavu i ukusan doručak.