Italijanski pizza majstor otkrio tajnu kako da smrznuta pizza bude ''10 puta ukusnija''

Ilustracija/ Pexels/
Ako želite da vaša smrznuta pizza ima okus kao da je upravo izašla iz tradicionalne italijanske peći na drva, ključni korak je vrlo jednostavan ali učinkovit – odmrzavanje prije pečenja.
Prema Christianu, italijanskom majstoru za pizzu koji već decenijama surađuje s Trader Joe’s-om, važno je izvaditi pizzu iz zamrzivača prije nego što upalite rernu. Dok se rerna zagrijava, pizza će se lagano odmrznuti, što omogućava ravnomjernije pečenje. Na ovaj način sprječava se prekuhavanje tijesta i dobijanje suhog ili zagorjelog okusa, prenovi Yahoo Life.
Testiranja su pokazala da dodatno poboljšanje donosi pečenje na visokoj temperaturi uz korištenje pizza kamena ili tave od livenog željeza. Kraće vrijeme pečenja na ovakav način doprinosi hrskavijem tijestu i svježijem okusu.
Ovaj jednostavan korak može značajno poboljšati kvalitetu smrznute pizze i učiniti je sličnijom onima iz autentičnih italijanskih pekara.