Ovo je 10-minutni recept za jedan od najomiljenijih kolača ikad
Tiramisu je jedan od najpoznatijih talijanskih deserata kojeg malo ko ne voli - bili ljubitelji kave ili ne, tiramisu osvaja svojom kremastom teksturom i okusom kave koji se miješa s okusom slatkog vrhnja i mekanih piškota.
Index.hr je prenio recept za koji će vam trebati samo 10 minuta da ga spremite.
Radi se o verziji tiramisua bez jaja koji je, bez obzira na ovaj "nedostatak", tiramisu kremastog i punog okusa. Ova ubrzana verzija idealna je za razne prilike, od iznenadnih gostiju do kućne poslastice koja ne treba čekati vikend kako bi se pripremila - svakako vrijedi isprobati.
Potrebni sastojci
Sastojci su standardni:
vrhnje za šlag
mascarpone sir
šećer
piškote
kuhana kava
kakao za dekoraciju.
Kako se priprema
Izmiksajte vrhnje za šlag pa mu dodajte mascarpone i šećer. U kalup obložen folijom slažite piškote koje ste prethodno umočili u kuhanu kavu. Na piškote stavite prvi sloj kreme pa složite još jedan red piškota i ponovno ih premažite kremom. Tiramisu ohladite nekoliko sati u hladnjaku, a idealno preko noći. Kad se tiramisu ohladi, ukrasite ga kakaom.