Ideja za sočan desert: Kolač s makom i šumskim voćem

Kolač s makom i šumskim voćem, šumsko voće/DetaljŽivota/instagram
DetaljŽivota/Instagram
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Mak i voće kombinacija su kojoj malo ko može odoljeti. U nastavku donosimo recept za sočni kolač koji izgleda kao da vam treba puno vremena i truda da ga napravite, a zapravo je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • 200 g mljevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike griza
  • 600 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 350 g mljevenog keksa

Za voćni sloj:

  • 450 g zamrznutog šumskog voća (ili malina)
  • 2 kašike gustina
  • sok pola limuna
  • vanilin šećer ili aroma vanilije
  • 2 kašike šećera (za one koji vole slađe)

Za preljev:

  • 150 g bijele čokolade
  • 80 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U posudu sipati mak, šećer, vanilin šećer, griz i mlijeko pa prokuhati. Smjesa će se zgusnuti nakon par minuta. U gustu smjesu dodati maslac i miješati dok se ne otopi. Dodati mljeveni keks i sve dobro sjediniti pa utisnuti u kalup promjera 24 cm i staviti u frižider.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pripremiti voćni dio. Pomiješati voće, gustin, limunov sok, vanilin šećer (i po želji šećer). Miješati sve dok se smjesa ne zgusne.

Pripremiti čokoladni preljev. U zdjelu staviti slatko vrhnje, paziti da ne zakuha. Kad se vrhnje zagrije, tik pred vrenje, dodati kockice bijele čokolade.

Na podlogu od maka i keksa staviti šumsko voće, a na kraju čokoladni preljev.

Ohladiti nekoliko sati prije jela.

Pripremu jela pogledajte ovdje.