Ideja za sočan desert: Kolač s makom i šumskim voćem

Mak i voće kombinacija su kojoj malo ko može odoljeti. U nastavku donosimo recept za sočni kolač koji izgleda kao da vam treba puno vremena i truda da ga napravite, a zapravo je vrlo jednostavan.
Priprema:
U posudu sipati mak, šećer, vanilin šećer, griz i mlijeko pa prokuhati. Smjesa će se zgusnuti nakon par minuta. U gustu smjesu dodati maslac i miješati dok se ne otopi. Dodati mljeveni keks i sve dobro sjediniti pa utisnuti u kalup promjera 24 cm i staviti u frižider.
Pripremiti voćni dio. Pomiješati voće, gustin, limunov sok, vanilin šećer (i po želji šećer). Miješati sve dok se smjesa ne zgusne.
Pripremiti čokoladni preljev. U zdjelu staviti slatko vrhnje, paziti da ne zakuha. Kad se vrhnje zagrije, tik pred vrenje, dodati kockice bijele čokolade.
Na podlogu od maka i keksa staviti šumsko voće, a na kraju čokoladni preljev.
Ohladiti nekoliko sati prije jela.
Pripremu jela pogledajte ovdje.