Idealan ljetni desert koji osvaja ukusom i izgledom: Recept za cheesecake u čaši

Lagan, ukusan i bez pečenja/FreePik
Zamislite desert koji se sprema za manje od 10 minuta, ne zahtjeva rernu, ne ostavlja haos u kuhinji, a izgleda kao nešto iz vitrine vrhunskog poslastičara.
Sad dodajte osvježavajući sloj jagoda, kremastu strukturu grčkog jogurta i neodoljivo hrskavi keks. Da, govorimo o brzinskom cheesecakeu u čaši - ljetnom desertu koji osvaja i ukusom i izgledom.
Bilo da vam dolaze gosti, želite zdraviju varijantu poslastice poslije ručka ili jednostavno tražite način da iskoristite zrele jagode iz frižidera - ovaj slojeviti cheesecake je pravo rješenje.
Spoj jednostavnih sastojaka, lagane pripreme i savršenog balansa slatkog i svježeg - garantuje da će ova čaša nestati brže nego što ste je napravili.
Sastojci:
- 100 g mrvljenog keksa (Plazma, integralni ili piškote)
- 400 g grčkog jogurta
- 2 kašike meda (oko 50 g)
- 1 kašičica arome vanile
- 250 g sjeckanih jagoda (ili drugog voća)
- 1 kašičica meda za jagode (opciono)
Priprema:
Na dno svake čaše stavite po punu kašiku mrvljenog keksa i blago pritisnite. U zdjeli pomiješajte 400 g grčkog jogurta, 50 g meda i vaniliju. Dobro sjedinite i stavite po 100 g kreme u svaku čašu preko keksa. Ravnomjerno rasporedite sjeckane jagode. Po želji ih prethodno pomiješajte sa kašičicom meda za dodatnu slast. Preko njih stavite još malo krema od jogurta, pa pospite sa kašikom keksa, na vrh možete dodati još malo voća. Za najbolji ukus - ostavite čaše da se hlade 30 minuta prije služenja. Cheesecake postaje kremastiji i aromatičniji.
Uživajte!