Genijalan trik kako da vam pečena piletina bude sočna, a ne suha do nejestivosti

pečena piletina/
Unos mesa važan je za svakoga, jer donosi brojne dobrobiti. Piletina je među vrstama mesa koje sadrže najmanje masnoća, pa je mnogi nutricionisti preporučuju kao jedan od najboljih izbora kod mršavljenja.
Način pripreme piletine tema je o kojoj se može dugo raspravljati, jer postoji bezbroj načina kako je pripremiti.
Ipak, često se dogodi da prilikom prženja piletina izgubi svoju sočnost, postane tvrda i dodatno se isuši. To se osobito odnosi na pileća prsa, koja su i inače suha sama po sebi.
Kako onda uspješno sačuvati sočnost ovog mesa?
Najlakši način je da piletinu jednostavno "bacimo" na tavu, osobito kad ima kožicu – jer upravo kožica pomaže u očuvanju sočnosti tijekom prženja. No, koliko god bila ukusna, svi znamo da nije najzdraviji dio mesa.
Svjetski poznati kuhari složni su u jednoj kulinarskoj tajni koja pomaže da piletina ostane sočna: marinada.
Kako piše Simply Recipes, prije prženja potrebno je meso marinirati. Bilo da je riječ o brzoj pripremi koja traje 20 do 30 minuta, ili o mariniranju preko noći – ovaj način obrade pilećih prsa donosi rezultat pun okusa i sočnosti.
Jednostavan recept za marinadu:
4 šalice vode
100 grama soli
2 žlice šećera
nekoliko zrna crnog papra
3 zgnječena češnja češnjaka
naribana korica pola limuna
Sve sastojke zakuhajte, zatim pustite da se tekućina ohladi. U nju stavite piletinu i ostavite da se natopi. Nakon toga možete je pripremiti kao i inače – prženjem, pečenjem ili na roštilju, piše portal Krstarica.