Elegancija u svakom zalogaju: Francuski kolač od jabuka s vanilija kremom

Spoj tradicije i profinjenosti/Simple Recipes

Spoj tradicije i profinjenosti/Simple Recipes

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako postoji desert koji utjelovljuje francuski šarm i profinjenost, to je zasigurno francuski kolač od jabuka s kremom od vanilije. Lagano karamelizirane jabuke, mekano tijesto s nježnom puterastom aromom i baršunasta krema od vanilije stvaraju savršenu ravnotežu između jednostavnosti i raskoši.

Ovaj kolač idealan je za svaku priliku – od popodnevne kafe do svečanog deserta koji će oduševiti goste. Uz malo truda, tvoja će kuhinja zamirisati poput francuske poslastičarnice.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • Glatko brašno – 120 g
  • Prašak za pecivo – 1 kašičica
  • Prstohvat soli
  • Jaja – 2 kom
  • Šećer – 150 g
  • Maslac – 120 g
  • Rum – 50 ml
  • Jabuke – 2 kom
  • Vrhnje za šlag – 200 g
  • Štapić vanilije
  • Šećer – 50 g
  • 3 žumanjka

Priprema:

Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i so u jednoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja, šećer, rum i otopljeni maslac. Spojite obje smjese i dobro izmiješajte. Jabuke ogulite i narežite na jednake komade, dodajte ih u smjesu i sve dobro promiješajte. Smjesu prelijte u kalup i pecite 35–40 minuta na 175 °C.

U vrhnje za šlag stavite mahunu vanilije i šećer, zagrijte na oko 80 °C, zatim prekrijte folijom i ostavite da se infuzira oko pola sata. Nakon pola sata ponovo zagrijte vrhnje i lagano ga dodajte u žumanjke uz stalno miješanje. Smjesu vratite u šerpu i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući kako se ne bi zalijepila. Kada dostigne željenu gustoću, procijedite umak i ostavite ga da se ohladi, piše Net.hr.

Hladan vanilija umak poslužite uz toplu krišku kolača od jabuka.

Uživajte!

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja