Domaći sladoled od breskve

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Rernu zagrijte na 180 stepeni. Breskve oguljene i isječene na kriške u jednom sloju stavite u pleh, na papir za pečenje. Pospite ih šećerom, cimetom i mrvicom soli i pecite dvadesetak minuta dok omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U većoj činiji pomiješajte grčki jogurt, ekstrakt vanilije i ekstrakt badema. U drugoj činiji mikserom mutite slatku pavlaku ds dobijete čvrst snijeg, pa dodajte u grčki jogurt.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
U smjesu stavite breskve, izgnječite ih gnječilicom za pire tako da ostanu komadići. Ostavite da se stegne i služite hladno, ukrašeno svježim breskvama. Savjet: Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaći sladoled. Osvježavajuća poslastica gotova za pet minuta, piše mondo.ba.