Dodajte ovaj sastojak krompiru: Skuhat će se duplo brže i neće se raspadati

Da li ste ikada kuhali krompir koji se pretvorio u kašu? Da li želite da zadrži svoj oblik i ostane čvrst? Imamo trik kako da to postignete sljedeći put kada kuhate krompir za, recimo, krompir salatu.
Zašto se krompir često raspada?
Kuhanje krompira može izgledati jednostavno, ali mnogi ljudi se suočavaju sa problemom da krompir izgubi oblik i postane kašast nakon kuhanja. Razlog za to leži u hemijskom sastavu krompira, jer se skrob oslobađa u kontaktu sa vodom i samim tim uzrokuje da krompir počne da se raspada.
Jednostavan trik za kuhanje krompira koji se ne raspadaju
Za one koji vole krompir u salatama, prilozima ili kao glavno jelo, postoji jednostavna tehnika koja pomaže vašem krompiru da zadrži čvrstu teksturu.
Ključni sastojak koji treba dodati u vodu je sirće. Pomaže krompiru da zadrži oblik i da se ne raspadne, jer njegova kiselost utiče na čvrstoću krompirove membrane.