Desert kojem nećete moći odoljeti: Domaća krempita za svačije nepce

domaca krempita/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• pakovanje lisnatog tijesta

• 2 jajeta

• litar mlijeka

• 2 kesice pudinga od vanilije

• 1 kesica vanilin-šećera

• oko 100 grama brašna

• 120 grama šećera

Priprema:

Krempita nikada ne izlazi iz mode, a pravo je vrijeme da se podsjetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa. Ovo je jedan od najpopularnijih deserta na našim prostorima, a ovaj recept će vas uvjeriti i zašto je to tako.

Lisnato tijesto razvucite na radnoj površini, pa podijelite na dvije ravnomjerne kore. Odvojite čašu mlijeka sa strane, a ostatak stavite da se kuha. U činiju pomiješajte ostale sastojke, pa dodajte u mlijeko. Miješajte ih dok smjesa ne postane skroz gusta, pa stavite u frižider na 20 minuta. Kore stavite da se zapeku 15 minuta na 200 stepeni.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jednu koru iskoristite kao bazu, pa je prekrijte filom. Preklopite drugom korom, pa vratite u frižider da se hladi što duže. Pospite šećer u prahu i servirajte.