Desert kojem nećete moći odoljeti: Domaća krempita za svačije nepce
Priprema:
Krempita nikada ne izlazi iz mode, a pravo je vrijeme da se podsjetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa. Ovo je jedan od najpopularnijih deserta na našim prostorima, a ovaj recept će vas uvjeriti i zašto je to tako.
Lisnato tijesto razvucite na radnoj površini, pa podijelite na dvije ravnomjerne kore. Odvojite čašu mlijeka sa strane, a ostatak stavite da se kuha. U činiju pomiješajte ostale sastojke, pa dodajte u mlijeko. Miješajte ih dok smjesa ne postane skroz gusta, pa stavite u frižider na 20 minuta. Kore stavite da se zapeku 15 minuta na 200 stepeni.
Jednu koru iskoristite kao bazu, pa je prekrijte filom. Preklopite drugom korom, pa vratite u frižider da se hladi što duže. Pospite šećer u prahu i servirajte.