Čokoladni mousse: Krema u čaši koju ćete spremiti za samo 15 minuta

hrskavi čoko mousse/

hrskavi čoko mousse/

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole poslastice kojima nije potrebno pečenje i za koje treba izdvojiti malo vremena.

Isprobajte čokoladnu pjenastu kremu u čaši za koju vam ne treba više od 15 minuta. Činjenica da za pripremu treba tako malo vremena čini je idealnom i za ramazan - za desert poslije iftara.

U nastavku otkrivamo kako je spremiti.

Sastojci:

  • 300 grama kvalitetne tamne čokolade (oko 70 posto kakaa)
  • 3 jaja
  • ¼ šolje (oko 55 g) šećera
  • 1 kašika kakaa u prahu (bez grudica)
  • 300 ml slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • malo naribane čokolade za ukras
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Priprema:

Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila maknite je s vatre i ostavite da se malo rashladi. U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte oko 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena. U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.

U posebnu zdjelu izmiksajte šlag. Kada je gotov velikom metalnom žlicom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu te ga rukom sporim pokretima zamiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, pjenastu masu.

Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u frižideru barem sat vremena. Izvadite ih iz frižidera oko 15 minuta prije serviranja. Po želji ukrasite sa šlagom i naribanom čokoladom, piše Zadovoljna.hr.