Čokoladni banana hljeb

čokoladni banana hljeb/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• šolja integralnog brašna

• pola šolje kakaa

• kašičica praška za pecivo

• pola kašičice morske soli

• 1,5 šolja izgnječenih banana (5 manjih)

• 1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja

• 1/4 šolje kikiriki putera

• 3/4 šolje smeđeg šećera

• veće jaje

• šolja isjeckane crne čokolade

Priprema:

U posudi pomiješajte integralno brašno, kakao, prašak za pecivo i morsku so. U drugoj, većoj izgnječite banane viljuškom, a zatim dodajte istopljeni puter i dobro promiješajte. Dodajte smeđi šećer i jaje u smjesu sa bananama, pa sve dobro sjedinite. Polako dodajte suhu smjesu u tečnu, neprestano miješajući. Dodajte isjeckanu crnu čokoladu u smjesu i promiješajte. Sipajte smjesu u pleh obložen papirom za pečenje, a preko nje rasporedite preostalu čokoladu. Pecite na 170 stepeni Celzijusa 50-65 minuta, provjeravajući čačkalicom da li je sredina pečena. Izvadite pečeni čokoladni banana hljeb iz rerne i ostavite da se hladi 15 minuta prije nego što ga poslužite.