Burek koji se topi u ustima: Isprobajte turski klasik sa aromatičnim filom

Hrskav, sočan i neodoljiv/Ilustracija

Hrskav, sočan i neodoljiv/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako volite pite i slane zalogaje s bogatim punjenjem i hrskavom koricom, turski pačanga burek će vas oduševiti! Ovaj specijalitet kombinira tanke domaće kore s punjenjem od sušenog mesa, kačkavalja i paprike – savršeno za doručak, ručak ili kao grickalica uz društvo.

Uz malo truda, dobit ćete slasne, zlatno-hrskave rolnice koje nestaju s tanjira u trenu.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 5–6 domaćih tankih kora (jufki)
  • 150 g sušenog mesa 
  • 150 g kačkavalja
  • 1 paprika (narezana)
  • malo svježeg peršuna
  • ulje (za prženje)

Priprema:

Jufke izrežite na pravougaonike dovoljno velike da se mogu uviti u rolnice. U zdjeli pomiješajte sitno sjeckano sušeno meso, papriku, kačkavalj i peršun kako biste dobili punjenje. Na svaki komad jufke stavite po kašiku fila, pa uvijte u rolnicu, vodeći računa da krajeve dobro zatvorite kako fil ne bi iscurio. Rolnice pržite u dubokom, dobro zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu i hrskavu koricu.

Ocijedite ih na papirnom ubrusu i poslužite tople, piše Trpeza.

Uživajte!