Brzo se pravi, a ukus obara s nogu: Pita s jabukama kao iz bakine kuhinje

Uživanje u svakom zalogaju/Tirkizna

Uživanje u svakom zalogaju/Tirkizna

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite lagan i brz recept koji savršeno odgovara hladnijim danima, ova posna pita s jabukama je pravi izbor. Bez mlijeka i jaja, idealna je za dane posta ili kada jednostavno želite nešto laganije, a opet jako ukusno.

Sočne rendane jabuke, miris cimeta i hrskave kore čine kombinaciju koja budi nostalgiju i donosi toplinu jeseni u svaki zalogaj.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 500 g kora za pitu
  • 1 kg rendanih jabuka
  • 150 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomiješajte rendane jabuke sa šećerom i cimetom. Pleh obložite papirom za pečenje. Redajte kore za pitu, a između svake nanesite pripremljeni fil od jabuka. Uvijte pitu po želji (možete praviti savijače ili slojevitu pitu). Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, dok lijepo ne porumeni (oko 30 minuta), piše Trpeza.

Uživajte!