Brzo i lako - Napravite ove pitice sa sirom i obradujte ukućane: Nema ko ih ne voli

Pitice sa sirom/Zadovoljna.hr/Zadovoljna.hr

Hrskave izvana, a sočne iznutra/Zadovoljna.hr

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Postoje oni mirisi iz kuhinje koji nas odmah vrate u djetinjstvo, a jedan od njih je zasigurno miris tek ispečene pite sa sirom. No, mi vam nudimo jednu malo drugačiju varijantu pitica sa sirom koje se prave brzo i lako, možete ih jesti kod kuće, ali i ponijeti na posao, a djeca u školu, ili na izlet.

Postoji puno sličnih recepata, ali mi vam nudimo ovaj - napravite ih i nećete se pokajati, a ukućani će biti oduševljeni neodoljivim komadima koji su hrskavi izvana, a sočni iznutra.

Najbolji dio? - Priprema je brza i jednostavna, a rezultat fantastičan.

U nastavku vam donosimo recept: 

Sastojci: 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 1 paket gotovih jufki za pitu ili savijaču

Za nadjev:

  • 500 g krem sira
  • 3 srednja jaja
  • 150 g maslaca (otopljenog)
  • 1 i po kiselo vrhnje
  • prstohvat soli
  • 1 paketić praška za pecivo

Za premaz:

  • 1 jaje
  • druga polovina kiselog vrhnja
  • malo soli

Priprema: 

  • Pomiješajte sve sastojke za nadjev, a na kraju dodajte otopljeni i malo prohlađeni maslac.
  • Uzmite tri jufke – svaku premažite tankim slojem nadjeva, pa ih zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve jufke (za jednu rolnu koriste se tri jufke).
  • Svaku rolnu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na dva sata – ovaj trik će pomoći da pitice zadrže savršen oblik.
  • Zagrijte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
  • Rolne narežite na jednake komade, posložite ih u pleh i premažite mješavinom jajeta i vrhnja (lagano posoljenom).
  • Pecite oko 30 minuta, dok pitice ne dobiju zlatno-smeđu, hrskavu koricu. Po želji, prije pečenja na svaku piticu možete dodati malo naribanog sira, prenosi Zadovoljna