Brownieji za 20 minuta: Samo tri sastojka dijele vas od savršenog slatkog zalogaja

Slatko, a jednostavno/Pexels
Nema ništa bolje od slatkog zalogaja, pogotovo uz šoljicu čaja. Iako postoji hiljade recepata, klasika je klasika, a dobar čokoladni brownie uvijek je na vrhu popisa.
Jedna od najboljih stvari kod brownija je koliko ih je lako pripremiti kod kuće. Prema stručnjacima s portala Simply Recipes, za ovaj recept potrebna su vam samo tri sastojka. Iznenađujuće, ne sadrži ni maslac, ni prašak za pecivo, ni dodani šećer – a ipak daje rezultat koji je "bogat i mekan".
Za pripremu ovih ukusnih brownija ne treba vam dugi popis skupih sastojaka. Dovoljno vam je malo Nutelle, jaja i brašna, i dobit ćete savršenu poslasticu za ove ugodne septembarske večeri.
Opisani kao "mekani kvadrati s hrskavom gornjom koricom koji zadovoljavaju svaku želju za slatkim", ovi se jednostavni brownieji pripremaju za samo 20 minuta. Bilo da ih pripremate za goste ili kao poslasticu za sebe, ovaj brzi, a bogati recept idealan je izbor.
Sastojci:
- Ulje u spreju
- 430 g Nutelle
- 3 velika jaja
- 83 g glatkog brašna
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 °C. Obložite četvrtasti kalup za pečenje (23x23 cm) papirom za pečenje i poprskajte uljem u spreju kako se brownieji ne bi lijepili. U velikoj zdjeli pomiješajte Nutellu i jaja, miješajući energično ručnom ili električnom pjenjačom dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Dodajte brašno i miješajte na laganoj brzini dok ne nestanu svi tragovi brašna. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i ravnomjerno je rasporedite do rubova. Pecite oko 20 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe s nekoliko vlažnih mrvica. Po želji pospite s malo krupne morske soli. Ostavite da se potpuno ohlade. Nakon hlađenja narežite na kvadrate i uživajte.
Ostatke složite u hermetički zatvorenu posudu s papirom za pečenje između slojeva. Čuvajte na sobnoj temperaturi do pet dana, ili do sedam dana ako su u frižideru.