Brownie od čokolade i tikvica

čokolada tikvice/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 112 g biljnog ulja

• 300 g granuliranog šećera

• 1 kašika ekstrakta vanilije

• 256 g višenamjenskog brašna

• 64 g nezaslađenog kakaa u prahu

• 1 i po čajna kašičica sode bikarbone

• 1 čajna kašičica soli

• 3 šolje naribanih tikvica, nemojte cijediti

• 200 g poluslatkih komadića čokolade

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i pripremite manji lim za pečenje otprilike veličine 23×33 cm, namažite ga maslacem, a potom obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte mikserom ulje, šećer i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Miješajte dok se ne sjedini. Dobit ćete veoma suhu smjesu. Dodajte tikvice i miješajte rukom te ostavite smjesu da odstoji pet minuta.

Dodajte komadiće čokolade i ponovo promiješajte. Tijesto bi trebalo izgledati vlažnije (ako ne, ostavite još pet minuta i opet promiješajte).

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Smjesu za kolačiće rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta. Browniesi su gotovi kada zabodete čačkalicu i izvučete je suhu.