Brownie od čokolade i tikvica

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i pripremite manji lim za pečenje otprilike veličine 23×33 cm, namažite ga maslacem, a potom obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte mikserom ulje, šećer i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine. Dodajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Miješajte dok se ne sjedini. Dobit ćete veoma suhu smjesu. Dodajte tikvice i miješajte rukom te ostavite smjesu da odstoji pet minuta.
Dodajte komadiće čokolade i ponovo promiješajte. Tijesto bi trebalo izgledati vlažnije (ako ne, ostavite još pet minuta i opet promiješajte).
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Smjesu za kolačiće rasporedite u kalup i pecite 25-35 minuta. Browniesi su gotovi kada zabodete čačkalicu i izvučete je suhu.