Bez kapi ulja, a savršeno hrskave: Recept za prženice koje ćete obožavati

Zdrave, lagane i gotove za 5 minuta/Free Pik

Zdrave, lagane i gotove za 15 minuta/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Prženice su idealne za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina. Međutim, iako veoma ukusne, one imaju jednu manu – upijaju mnogo ulja tokom prženja.

Ipak, i za ovo postoji rješenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 10 parčića starog hljeba
  • 3 jaja
  • 1 dl mljeka
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera

Priprema:

Jaja umutite sa mlijekom i dodajte so i šećer. Svako parče hljeba dobro natopite mješavinom, pa redajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hljeb tvrđi i stariji, natopljene prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Uživajte!