Bakin recept koji ne blijedi: Rolat koji miriše na djetinjstvo i topi se u ustima

Brzi rolat koji vraća u djetinjstvo/Freepik

Brzi rolat koji vraća u djetinjstvo/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako mislite da za ukusan domaći kolač treba puno vremena i truda – razmislite ponovo. Naše bake su znale prave trikove kako da naprave slatkiš koji miriše na djetinjstvo, topi se u ustima i osvaja sve generacije, a da pritom ne provedu sate u kuhinji.

Ovaj rolat, gotov za svega 15 minuta, dokaz je da jednostavno može biti i najbolje. Bez komplikacija, skupih sastojaka i nepotrebne muke – samo čist užitak u svakom zalogaju.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 2 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 šolja (od 2 dl) šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kašika praška za pecivo

Fil:

  • džem po želji

Priprema: 

Uključiti rernu na maksimalnu temperaturu. Umutiti jaja s vanilin šećerom, lagano dodavati šećer, potom jogurt i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Najveći pleh obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sedam-osam minuta. Čim se biskvit izvadi iz rerne, uviti ga u vlažnu krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolati. Nakon pet minuta ga odviti, skinuti papir, pa ga ponovo uviti. Poslije pet minuta koru filovati džemom po želji, sve uviti u rolat i ostaviti da se kolač ohladi. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu, piše Stil.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Uživajte!