Brza pita s tikvicama

Brza pita s tikvicama/Index.hr
Priprema:
Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Zagrijte rernu na 170°C. Luk očistite i sitno narežite, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.
U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, sir i ulje, pa začinite solju i biberom. Lagano namastite i papirom za pečenje obložite tepsiju dimenzija 30x20 cm te u nju izlijte smjesu. Pecite 30 minuta.
Izvadite, ostavite da se ohladi, narežite i poslužite.