Brza pita s tikvicama

Brza pita s tikvicama//

Brza pita s tikvicama/Index.hr

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrbni sastojci:

• 5 jaja

• 150 g glatkog brašna

• prašak za pecivo (kašičica i po)

• 380 g naribane tikvice

• glavica crvenog luka

• 90 g naribanog sira

• 40 ml maslinovog ulja

• so i biber, po ukusu

Priprema:

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Zagrijte rernu na 170°C. Luk očistite i sitno narežite, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, sir i ulje, pa začinite solju i biberom. Lagano namastite i papirom za pečenje obložite tepsiju dimenzija 30x20 cm te u nju izlijte smjesu. Pecite 30 minuta.

Izvadite, ostavite da se ohladi, narežite i poslužite.