Brownies bez pečenja

Brownies bez pečenja//
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Brownies:

• 130 g hurmi

• čajna kašika ekstrakta vanilije

• 65 g lanenih sjemenki

• 30 g kakaa u prahu

• 30 g bademovog brašna

• prstohvat soli

Glazura:

•       80 g javorovog sirupa ili meda

•       2 kašike kikiriki maslaca

•       20 g kakao praha

Priprema

Lanene sjemenke sameljite u brašno. Obradite sve suhe sastojke u multipraktiku, dodajte hurme i ekstrakt vanilije te miksajte dok se tijesto ne počne lijepiti među prstima. Ako je i nakon nekoliko minuta presuho, dodajte još nekoliko hurmi ili malo javorovog sirupa. Hurme trebaju biti vrlo meke i sočne.

Obložite kalup za pečenje veličine cca 12 cm papirom za pečenje i ostavite 5 cm papira da viri sa strana. Namažite papir s malo ulja. Prebacite smjesu za brownieje u kalup i čvrsto je pritisnite.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za pripremu glazure, pomiješajte sve sastojke u maloj zdjelici. Prelijte glazuru preko smjese za brownieje, razmažite je i stavite kalup u zamrzivač sat da se stisne. Narežite brownieje na kockice.