Zaboravljeni napitak koji smo kao djeca voljeli, pun je gvožđa

Napitak od đumbira/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako se suočavate sa hroničnim umorom i osjećate nedostatak koncentracije, kakao može biti od pomoći.

Nutricionistkinja Sara Sušec ističe nekoliko ključnih benefita kakaa koji podržavaju vaše zdravlje i dobrobit.

Za početak, kakao može poboljšati vaše raspoloženje, smanjiti stres i podržati zdravlje srca. Osim toga, bogat je magnezijumom, gvožđem i vlaknima. Takođe sadrži značajan broj antioksidanasa koji štite tijelo od slobodnih radikala i jačaju imuni sistem. Zbog niskog sadržaja šećera i njegovog stimulativnog djelovanja na pankreas i lučenje insulina, kakao se preporučuje osobama s dijabetesom za regulaciju nivoa šećera u krvi, Srskainfo.

Između ostalog, efikasan je u terapiji anemije zbog svog bogatog sadržaja gvožđa. U kombinaciji sa medom, kakao može poboljšati narušenu krvnu sliku, liječiti anemiju i probleme sa stomakom

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

1 kašičica kakaa

250 ml biljnog mlijeka ili vodeprstohvat

cimeta

1/2 kašičice agave ili meda po želji

Pomiješajte sve sastojke i kuvajte. Sačekajte da se malo ohladi i zatim ga popijte. Ukoliko ga zaslađujete medom, dodajte ga tek posle kuvanja kada se malo prohladi.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ovaj napitak može se koristiti i tokom trudnoće. S obzirom na bogat sadržaj vitamina i minerala, može biti deo različitih dijetalnih planova i pomoći u mršavljenju, prenosi Krstarica.

Takođe, kakao pozitivno utiče na probavu, rad želuca i stvara osjećaj sitosti, što smanjuje potrebu za unosom hrane. Iz tih razloga, igra značajnu ulogu u regulaciji tjelesne težine.