Tragična priča: Četiri člana porodice preminula nakon što su ušli u podrum sa trulim krompirom

Tragična priča o pogibiji četvoročlane porodice nakon što su ušli u podrum sa trulim krompirom šokirala je stanovnike Laiševa, grada u blizini Kazana u ruskoj republici Tatarstan. Osmogodišnja devojčica je 2014. godine ostala siroče nakon što je izgubila oca, majku, brata i baku, koji su umrli od smrtonosnog gasa izazvanog starim krompirom.
Nesrećni otac devojčice, ugledni profesor prava Mihail Čelišev, bio je prvi koji je ušao u njihov podrum gde su spremali krompir za zimu. Međutim, advokat nije shvatio da je krompir ozbiljno pokvario i ubrzo je upao u velike probleme. Policija je tada saopštila da je 42-godišnjak prijavio otrovne pare i da je ubrzo nakon toga preminuo.
Nakon što se nije pojavio nakon navodne brze posjete podrumu, Mihailova porodica se zabrinula zašto je još uvijek tamo. A možete zamisliti šta se dalje dogodilo, dok je zabrinuta supruga Anastasija ušla u podrum i takođe se ugušila otrovnim gasom. Nažalost, preminula je u 38. godini.
Njihov 18-godišnji sin je potom otišao u podrum u potrazi za roditeljima, da bi doživio istu tragičnu sudbinu kao i njegova mama i tata nakon što je udahnuo vrlo otrovne pare koje proizvodi truli krompir. Anastasijina majka Iraida, koja je tada imala 68 godina, prvo je pozvala komšinicu jer je sumnjala da se nešto dogodilo.
Međutim, prije nego što je stigla pomoć, i ona je ušla u podrum kako bi pronašla ostatak porodice. Policija kaže da je umrla od gušenja plinom i srušila se kao i ostali prije nego što je stigla pomoć. Vjeruje se da je baka ostavila otvorena vrata podruma, čime je omogućila da se plinovi rasprše. Tadašnja osmogodišnja Marija bila je jedini član porodice koji nije ušao u podrum i preživjela je.
"Svi su umrli od trovanja gasom koji se nakupio u podrumu zbog lošeg pokvarenog krompira", rekao je lokalni istražitelj. "Siromašna djevojčica pronašla je tijela pokojnika." Iako je ova vrsta trovanja uobičajena, Univerzitet Michigan State ističe koliko je važno pravilno čuvati krompir tokom cijele godine, bez obzira koliko ih imate.
„Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu i izbegavajte izlaganje svetlosti tokom transporta“, savetuju sa univerziteta. "Ako nađete ili kupite zelene krompire, bacite ih. Takođe izbegavajte da jedete krompir koji je istekao, ima izrasline ili pokazuje znakove truljenja."
Uvijek provjerite da li krompir ima znakova plijesni ili truleži prije nego što ga pojedete, a ako se pokvario, provjetrite i očistite prostor u kojem su bili pohranjeni.