Kolač od jabuka sa Moja kravica maslacem
.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Potrebno:
- 600 g keksa
- 1 kg jabuka
- 100 g grožđica
- 50 g Moja kravica maslaca
- 300 g šećera
- cimet
- 3 pudinga od vanilije
- 1,2 l mlijeka
- 500 dcl slatkog vrhnja
- malo ruma
<script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MXJFLDF4RkQsMA=="></script>
Priprema:
Skuhati pudinge u litru mlijeka. Jabuke oguliti pa polovinu narendati, a polovinu isjeći na tanje ploške. U posudi za pirjanje otopiti maslac, dodati šećer pa kad se i on malo otopi dodati jabuke i grožđice, začiniti cimetom te pirjati nekoliko minuta (dok omekšaju).
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ohlađenom pudingu dodati maslac sa jabukama i grožđicama. Pomiješati 2 dl mlijeka i rum. Dno tepsije prekriti keksima, kratko umočenim u mlijeko s rumom, pa premazati polovinom kreme od jabuka. Složiti još jedan red namočenog keksa, premazati ostatkom kreme, pa opet složiti red keksa. Na kraju premazati umućenim slatkim vrhnjem i hladiti nekoliko sati.