Kolač od jabuka sa Moja kravica maslacem

.
.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

  • 600 g keksa
  • 1 kg jabuka   
  • 100 g grožđica
  • 50 g Moja kravica maslaca   
  • 300 g šećera
  • cimet  
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1,2  l mlijeka   
  • 500 dcl slatkog vrhnja 
  • malo ruma  

<script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MXJFLDF4RkQsMA=="></script>

Priprema:

Skuhati pudinge u litru mlijeka. Jabuke oguliti pa polovinu narendati, a polovinu isjeći na tanje ploške. U posudi za pirjanje otopiti maslac, dodati šećer pa kad se i on malo otopi dodati jabuke i grožđice, začiniti cimetom te pirjati nekoliko minuta (dok omekšaju). 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

image
Neka sva čula uživaju uz Moja kravica proizvode

Ohlađenom pudingu dodati maslac sa jabukama i grožđicama. Pomiješati 2 dl mlijeka i rum. Dno tepsije prekriti keksima, kratko umočenim u mlijeko s rumom, pa premazati polovinom kreme od jabuka. Složiti još jedan red namočenog keksa, premazati ostatkom kreme, pa opet složiti red keksa. Na kraju premazati umućenim slatkim vrhnjem i hladiti nekoliko sati.

image
Jednostavno, prirodno i ukusno na vašem stolu