Učenici iz Budimpešte zasukali rukave i napravili tortu dugu 112 metara

torta ginis/

U pripremi torte je radilo 20 poslastičara i 150 učenika slastičarske škole

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Nastavnici i učenici poslastičarske stručne škole Doboš C. Jožef budimpeštanskog ekonomskog centra za stručno osposobljavanje postavili su Ginisov rekord napravivši Doboš tortu od čak 112 metara.

Ovaj nesvakidašnji događaj održan je povodom 100. godišnjice smrti poslastičara Doboša C. Jožefa.

 

U sjećanje na legendarnog mađarskog poslastičara snima se i dokumentarni film u kojem će biti i ovaj uzbudljivi događaj.

Torta se izrađivala na nekoliko lokacija, a njeni sastojci dopremljeni su u školu na dan događaja, gdje su je napravili.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U pripremi torte je radilo ukupno 20 poslastičara i 150 učenika slastičarske škole Doboš C. Jožef. Ogromna torta napravljena je od 3.500 jaja, 50 kilograma brašna, 60 kilograma šećera, 62,5 kilograma maslaca, 7,5 kilograma kakao maslaca, 62,5 kilograma tamne čokolade i 7,5 kilograma kakaa u prahu.

Provobitno je planirano da "doboška" bude dugačka 100 metara, ali je na kraju ispala 112 metara, a isječeno je 4.500 kriški, pa je u tom trenutku i službeno oboren Ginisov rekord, piše Agroinform, prenosi Agroklub.