Turkinja otkrila tajnu savršene turske kafe – potpuno drugačija od naše

Kombinacija kafe i bibera podstiče proizvodnju "hormona sreće"/Pexels

Otkrila kako se pravilno kuha turska kafa/Pexels

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Dilara je Turkinja koja se prije nekoliko godina udala za Aleksandra, a par živi u Bosni i u sretnom su braku.

Ona je veoma simpatična i vesela mlada žena koja je izuzetno aktivna na društvenim mrežama i često snima priloge o tome kako izgleda njen život na Balkanu. Ona odlično govori naš jezik, pa upravo na tom jeziku bilježi razna iskustva kroz koja svakodnevno prolazi.

Dilara je poznata pod korisničkim imenom @jednaturkinja, a pored zanimljivih životnih situacija, šaljivih videa, kulturnih razlika između Turske i Bosne, na svom profilu rado dijeli praktične savjete i tradicionalne turske recepte. Jednom prilikom je pokazala kako se pravi prava, pjenušava turska kafa, a njen recept prenosimo u cjelosti.

 

@jednaturkinja

pjenasta turska kafa❤️ kako mi kuvamo tursku kafu?

♬ orijinal ses - jednaturkinja
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Ovo su Dilarina uputstva:

Prvo izmjerite vodu za jednu šoljicu, sipajte je u džezvu, pa dodajte jednu kašičicu kafe. Kratko promiješajte, ali nastavite da kuhate bez miješanja, a kada provrije sakupite pjenu kašikom i stavite u pripremljenu šolju. Zatim vratite lonac za kafu na šporet i sačekajte da kafa ponovo proključa, a ostatak sipajte u šolju. Primijetit ćete da je postupak ipak drugačiji u odnosu na ustaljeni domaći način kuhanja kafe i da pijemo mnogo jaču kafu, piše Krstarica.