Ojačajte organizam uz pomoć bundeve: Najzdravije ju je jesti na ovaj način

/

/

Sadrži vrlo malo masnoće
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Stručnjaci će vam preporučiti bundevu ukoliko želite da ojačate imunitet, zato što je bogata vitaminima A i C, cinkom, magnezijumom, željezom, folnom kiselinom, antioksidansima.

Kineski naučnici tvrde da ekstrakt bundeve stimuliše proizvodnju inzulina i regeneriše oštećene ćelije pankreasa, dok su korejski istraživači zaključili da je odlična u borbi protiv kandide.

Dobra je i za one koji žele da smršaju, jer sadrži vrlo malo masnoće.

Bundeva je izuzetno ukusna kada se jede zapečena u rerni i posuta cimetom, još je bolja u kolačima, ali je najzdravija kada se jede sirova, u kombinaciji sa nekim drugim voćem, u formi smutija.

Možete je peći uz dodatak malo maslaca i poslužiti kao prilog.