Nikad lakša i brža zimnica: Uz ovaj recept spremite najukusnije kisele krastavce

Za početak tegle dobro operite, stavite na sterilizaciju 10 minuta u rernu zagrijanu na 90 stepeni i ohladite.
Za pripremu kiselih krastavaca za zimnicu je potrebno odabrati plodove koji su zdravi, bez oštećenja i simptoma oboljenja.
Za početak tegle dobro operite, stavite na sterilizaciju 10 minuta u rernu zagrijanu na 90 stepeni i ohladite.
Sastojci:
1 kg krastavaca (kornišona)
biber u zrnu
nekoliko lista lovora (po želji)
Za preliv:
1 litar vode
150 ml sirćeta
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Način pripreme:
Sve sastojke za preliv pomiješajte u istoj šerpi i zagrejte tek da se rastope šećer i so. Ostavite da se ohladi. Lovor operite i osušite. Krastavce složite u uspravnom položaju u tegle, ugurajte lovor i nekoliko zrna bibera, te prelijte ohlađenim prelivom.
Dobro zatvorite svaku teglu. U veliku, dublju šerpu ili lonac stavite kuhinjsku krpu na dno i poredajte tegle tako da se ne dodiruju. Ulijte vode u količini da je 2/3 tegle u vodi. Zagrijte sve do ključanja i kuhajte još 10 minuta. Ostavite da se sve ohladi u šerpi. Kada se u potpunosti ohlade, obrišite tegle i čuvajte na suhom i tamnom mjestu najmanje tri sedmice prije konzumacije.