Limuni vam brzo propadaju? Evo kako da ostanu svježi do mjesec dana

Sok od limuna//
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Limun je voće koje duže traje od jagoda ili bobičastog voća, no bez hlađenja se može pokvariti već nakon sedam dana.

Iako se i tad može koristiti za čišćenje zahvaljujući limunskoj kiselini, postoji vrlo jednostavan način da mu produžite svježinu, i to do mjesec dana, piše klix.ba.

Najvažniji savjeti:

Hlađenje u zatvorenoj posudi: Čuvajte limune u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem u ladici za povrće. To sprječava isušivanje i produljuje svježinu.

Izbjegavajte posudu s drugim voćem: Držite limune dalje od banana i jabuka koje ispuštaju plin etilen, jer on ubrzava kvarenje.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Narezane limune čuvajte pažljivo: Polovice i kriške limuna držite u frižideru u hermetički zatvorenim spremnicima do 7 dana. Možete ih i zamotati u plastičnu foliju.

Zamrzavanje za dugotrajno čuvanje: Ako imate višak limuna, zamrznite ih! Prvo ih operite, dobro osušite, pa zamrznite cijele ili narezane. Narezane limune zamrznite na papiru za pečenje kako se ne bi slijepili, a sjemenke obavezno uklonite.

Brzi savjet: Za odmrzavanje limuna, dovoljno je nekoliko minuta u posudi s vodom.

Produžite svježinu limuna bez puno truda i imat ćete ih pri ruci kad god zatrebaju, bilo za pripremu jela, pića ili čišćenje!