Limuni vam brzo propadaju? Evo kako da ostanu svježi do mjesec dana

Limun je voće koje duže traje od jagoda ili bobičastog voća, no bez hlađenja se može pokvariti već nakon sedam dana.
Iako se i tad može koristiti za čišćenje zahvaljujući limunskoj kiselini, postoji vrlo jednostavan način da mu produžite svježinu, i to do mjesec dana, piše klix.ba.
Najvažniji savjeti:
Hlađenje u zatvorenoj posudi: Čuvajte limune u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem u ladici za povrće. To sprječava isušivanje i produljuje svježinu.
Izbjegavajte posudu s drugim voćem: Držite limune dalje od banana i jabuka koje ispuštaju plin etilen, jer on ubrzava kvarenje.
Narezane limune čuvajte pažljivo: Polovice i kriške limuna držite u frižideru u hermetički zatvorenim spremnicima do 7 dana. Možete ih i zamotati u plastičnu foliju.
Zamrzavanje za dugotrajno čuvanje: Ako imate višak limuna, zamrznite ih! Prvo ih operite, dobro osušite, pa zamrznite cijele ili narezane. Narezane limune zamrznite na papiru za pečenje kako se ne bi slijepili, a sjemenke obavezno uklonite.
Brzi savjet: Za odmrzavanje limuna, dovoljno je nekoliko minuta u posudi s vodom.
Produžite svježinu limuna bez puno truda i imat ćete ih pri ruci kad god zatrebaju, bilo za pripremu jela, pića ili čišćenje!