Jedan neobični sastojak poboljšat će okus jagoda

Jagode i u oktobru/
Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Neizostavan simbol kasnog proljeća i ranog ljeta su jagode, a jedan neočekivan sastojak možete im dodatno poboljšati okus.

Ako jagode nisu slatke i ukusne kako očekujete da budu, jedan neobičan, ali vrlo efektan dodatak, može popraviti okus.

Umjesto šećera ili šlaga, dodajte im nekoliko kapi balzamičnog octa. On pojačava prirodu slatkoću jagoda i daje im intenzivniji i puniji okus.

Kiselost balzamičnog octa ne nadjačava okus voća, nego ga uravnotežuje i naglašava njegove prirodne arome, piše Klix. Balzamični ocat ima nisku pH vrijednost što znači da je prilično kiselog okusa. Ta njegova kiselost pomaže da se stanice u jagodama razgrade i tako oslobode više prirodnih sokova i šećera dok ih žvačete.

Ovaj proces omogućava vašem jeziku i mozgu da registriraju bogatiji i zaokruženiji okus, što često stvara dojam da su jagode slađe nego što zapravo jesu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako želite dodatno pojačati ovaj efekt, savjetuje se da dodate i prstohvat soli. Mala količina soli dodatno naglašava slatkoću i dubinu ukusa balzamičnog octa stvarajući kompleksniji i ugodniji gastronomski doživljaj.