Četiri odlična načina kako iskoristiti koru limuna

korica od limuna/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Korica limuna često je zanemarena i uglavnom je svi bacamo, iako je iznimno hranjiva. Slično kao i limunov sok, bogata je vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, a njezino dodavanje raznim jelima može poboljšati naše zdravlje i obogatiti okus hrane.

Njezina hranjiva vrijednost i ljekovita svojstva mogu biti vrlo korisni, osobito tijekom zimskih mjeseci kada je naš imunološki sustav podložniji bolestima.

Postoji nekoliko načina kako možete iskoristiti koricu limuna u prehrani:

Stavite lovorov list u limun i iznenadit ćete se što će vam se dogoditi u kući

Korica limuna može značajno poboljšati okus kolača, kruha i peciva, dodajući im citrusnu svježinu. Za najbolje rezultate, koricu treba naribati na sitno, a prilikom ribanja treba izbjegavati bijeli dio ispod žute kore jer ima gorak okus. Ova mala promjena može učiniti veliku razliku u okusu vaših pečenih proizvoda.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ulje s okusom limuna može biti fantastičan dodatak raznim jelima, poput salata, tjestenine, grillanog povrća ili ribe. Ovo ulje ne samo da poboljšava okus, već ima i protuupalna svojstva te brojne koristi za srce.

Jedan od jednostavnijih načina uživanja u korici limuna je priprema čaja. Korica se prokuha u vodi i dobije se aromatičan napitak koji možete piti topao ili hladan. Za dodatni okus možete dodati listiće đumbira ili mente, čime ćete pojačati blagi citrusni okus i dodatno povećati zdravstvene koristi ovog čaja.

Korica limuna može biti savršen dodatak raznim juhama. Osim što će poboljšati okus, pomaže i boljoj probavi te jačanju imuniteta, što je osobito korisno zimi kada je organizam podložniji prehladama i bolestima.

Uključivanjem korice limuna u prehranu možete uživati u svim njezinim zdravstvenim prednostima te obogatiti svoje obroke zdravim i ukusnim sastojkom, piše N1.