Ne možete očistiti zagorjelo posuđe? Sve što vam treba je ovaj jeftin sastojak i mrlje nestaju

Ovo vam niko neće reći/Ilustracija
Sigurno vam se barem jednom desilo da vam zagori hrana u šerpi ili tavi, pa dobijete mrlje koje vjerovatno nikada niste uspjeli da oribate.
Svakome se u kuhinji desi takav peh sa posuđem. Tvrdokorne mrlje su nezaobilazne kad je spremanje hrane u pitanju, a vjerovatno ste i vi, kao i mnogi, tražili pravo rješenje koje će uspjeti da sve fleke pošalje u prošlost.
Sigurno ste isprobali i brojna skupa sredstva, a onda i neumornim ribanjem oštetili dno svoje šerpe. Međutim, tajna se krije u vašoj kuhinji i nimalo nije skupa.
Sve što vam treba je jedna kesica praška za pecivo.
U sud koji vam je zagorio sipajte malo vode, otprilike do tri prsta, pa pospite prašak za pecivo i ostavite da sve proključa.
Trebalo bi da se zagorjeli ostaci sami počnu odvajati, a vi im možete malo pomoći četkom za ribanje posuđa. Ukoliko ne uspijete iz prve, proces ponovite nekoliko puta, a zatim običnim deterdžentom i vodom operite šerpu, piše Superžena.