Ako ga držite u kesi, odmah prestanite: Ovo je jedini način da hljeb ostane svjež danima

Samo ćete ga ovako sačuvati/Free Pik

Samo ćete ga ovako sačuvati/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u ladici ili u kutiji za hljeb, i još ga pritom držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

Hljeb u kesi će se brzo osušiti, a kada je u kutiji, postoji mogućnost da se razvije buđ. Najbolje rješenje – koliko god vam to možda zvučalo čudno – jeste da hljeb stavite u zamrzivač.

Na ovaj način ćete uvijek imati svježu veknu, a odmrznuti je možete na dva načina:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • Ako vam treba odmah – izvadite smrznuti hljeb, zamotajte ga u aluminijsku foliju i zagrijte u rerni.
  • Ako želite svjež hljeb ujutro – izvadite ga prije spavanja i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otopi.

Ujutro će imati okus kao da ste ga upravo kupili u pekari, piše Stvar ukusa.