Sirotinjski sastojci, a ukus fantastičan: Jelo nastalo u muci i bijedi danas se služi kao specijalitet

Krompir luk hrana/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Krompir, luk i jaja namirnice su koje bi uvijek trebalo da su nam pri ruci.

 

 

a tim osnovnim sastojcima ne morate da brinete da ćete ostati gladni, dovoljno je da ih spojite u nešto nalik musaki iz tiganja i dobićete jedno od najpoznatijih i najukusnijih jela koje se može poslužiti u svako doba dana, bilo za doručak, ručak ili večeru.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Riječ je o receptu koji svoje korijene ima u španskoj kuhinji, gdje ga mnogi znaju kao španski omlet ili tortilju de patatas. Nastao je u skromnim vremenima, kada je od jednostavnih namirnica trebalo pripremiti obrok koji će zasititi, a danas se, osim u domovima, često nalazi i na jelovnicima restorana.

 

 

Priprema ne traži mnogo vremena ni vještine, a rezultat je uvijek zahvalan: fantastično jelo koje se lako prilagođava vlastitom ukusu. Možete se poigrati dodacima poput svježeg peršuna, pančete ili malo sira, ali i u najjednostavnijoj verziji ovaj klasik će ispuniti sva očekivanja.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

500 g krompira

150 ml maslinovog ulja

6 jaja

1 luk

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

1/4 vezice peršuna

so, biber

Priprema:

Krompir operite i očistite pa ga narežite na kolutove, a luk nasjeckajte na tanka rebarca.

U velikom tiganju zagrijte ulje, dodajte krompir i luk te delimično poklopite i dinstajte na laganoj vatri oko pola sata uz povremeno miješanje. Kad krompir omekša, krompir i luk izvadite iz tiganja i stavite sa strane, a ulje ostavite (deo možete odliti), prenosi Blic žena.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Umutite jaja sa solju, dodajte im krompir s lukom i seckani peršun pa sve uspite u tiganj. Pržite dok se jaja ne stegnu pa omlet okrenite i pržite ga još par minuta

Okrenite još dva puta, da uhvati koricu pa prebacite na tanjir i ohladite 10-ak minuta prije posluživanja.