Recept: Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake/
Tiramisu cheesecake
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• 150 g piškota

• 6 kašika šećera

• 75 g putera

• 500 g svježeg krem-sira

• 2 jaja

• 1/2 kašičice kafe

• 2 kašičice skuhane kafe

• 1 kašičica arome vanilije

• 200 ml slatke pavlake za šlag

• kakao

Priprema:

Izmrvite 150 g piškota sa 2 kašike šećera i 75 g putera sobne temperature. Smjesu dobro rukama izmiješajte i lagano je utisnite u kalup obložen masnim papirom za pečenje. Izmutite 500 g svježeg krem-sira sa 2 jaja, 4 kašike šećera, 2 kašike skuhane kafe, kašičicom arome vanilije i pola kašičice mljevene kafe. Izmućenu kremu prelijte preko utisnutih piškota. Tortu pecite na 180 stepeni 35-40 minuta sve dok sredina ne bude čvrsta. Tortu ukrasite tučenom slatkom pavlakom i pospite kakaom u prahu.

Savjet: Usudite se i spojite dva omiljena kolača u jednu savršenu tortu. Rezultat je odličan, tim prije što se veoma lako pravi.